Egy adonyi nő kölcsönkért egy biciklit, majd amikor azt visszakérték, mellkason szúrta a tulajdonost

bűnügy
2023 július 18., 13:40

„Egy jóindulatú gesztussal kezdődött, súlyos testi sértés kísérlettel végződött az a megállapodás, amely 2023. július 17-én két adonyi illetőségű lakos között köttetett” – írja a police.hu.

Egy 29 éves nő hétfő délután azzal a kéréssel fordult a 62 éves ismerőséhez, hogy adja kölcsön a kerékpárját. A férfi nem látta akadályát az ügyletnek, csak annyit kért a nőtől, hogy még aznap este vigye vissza. A nő látszólag tudomásul vette az egyezség feltételét, majd távozott a kölcsönkapott kerékpárral, de a nap végén a jótevő hiába várt, se az ismerőse, se a bicikli nem került vissza hozzá.

A férfi úgy döntött, hogy utánajár a mulasztásnak, és miután tudta, hogy hol van a nő, személyesen kereste fel egy adonyi ingatlanban. Az asszony rosszallóan fogadta, hogy a tulajdonos visszatérően kérdőre vonja a kerékpárja hollétét illetően, ezért először agresszíven próbálta kiadni az útját a férfinak, majd hirtelen egy késsel mellkason szúrta a sértettet, aki könnyű sérülést szenvedett.

photo_camera Illusztráció: police.hu

A férfi a támadás után azonnal értesítette a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a 29 éves késelőt, akiről az adatainak ellenőrzésekor az is kiderült, hogy körözik.

A járőrök a nőt előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol délután súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.