Elvitték az 560 milliárd forintnyi főnyereményt egy amerikai lottójátékon

külföld
2023 augusztus 09., 15:40

Harmincegy sorsolás után volt telitalálat az amerikai Mega Millions lottójátékban, a szerencsés játékos 1,58 milliárd dollárt (átszámítva 558,9 milliárd forintot) nyert. A nyerő szelvényt Florida északi részén, a Jacksonville közelében található Neptune Beach egyik szupermarketjében adták el, írja a BBC. Az előző főnyereményt április 18-án New Yorkban vitték el.

A nyeremény nem egy összegben lesz a szerencsés játékosé. A teljes 1,58 milliárd dolláros összeget csak az a nyertes kaphatja meg, aki életjáradékot választ: ez azt jelenti, hogy a pénzt 30 éven keresztül folyósítják neki. Pedig ha egy összegben megkapná, akár 21 olyan jachtot is vehetne belőle, mint amilyennel most Mészáros Lőrincék nyaralnak (annak ára egy Superyachtfan nevű oldal szerint 75 millió dollár volt).

Arra, hogy valakinek jackpotja legyen, nagyjából 1:300 000 000 az esély (a magyar ötöslottóban nagyjából egy a 44 millióhoz eséllyel lehet telitalálatos szelvényünk). A nyerőszámok a 13, 19, 20, 32, 33 és a 14-es bónusz szám voltak.

A nyertes személyazonosságát, ha jelentkezik is, egy ideig bizalmasan kezelik. A floridai jogszabályok szerint ugyanis azok, akik legalább 250 000 dolláros nettó nyereményt nyertek, az igénylésétől számított kilencven napig megőrizhetik inkognitójukat.

A mostani az amerikai lottózás történetének harmadik legnagyobb nyereménye. A rekordot az a férfi tartja, akinek novemberben a Los Angeles melletti Altadena városában eladott Powerball-nyerőszelvény 2,04 milliárd dolláros jackpotot hozott.