Kiszivárgott egy videó arról, hogy tetőtől talpig ágyi poloskák lepnek el egy mentálisan sérült beteget a szentgotthárdi otthonban

Egészségügy
2023 augusztus 09., 12:39

Az Átlátszó informátora szerint 2018 óta, vagyis öt éve kínozzák ágyi poloskák seregei a szentgotthárdi pszichiátriai otthon lakóit olyan szinten, ahogyan az egy frissen videón látható. A filmen a beteg ágyában az ágyneműn sok tucatnyi vérszívó rovar mászkál.

link Forrás

Az Átlátszó informátora szerint az ápolók próbálnak ugyan segíteni, de hasztalan:

„mindegy, mit csinálnak, mert függetlenül attól, hogy frissen föltesznek egy lepedőt, vagy huzatot, fél óra múlva megnézi az ember, körülbelül 50-60 darab rovar jelenik meg körülötte. Hiába van porszívózás, takarítás”.Az intézmény látogatási rendje miatt az ápoltak nem tudják megmutatni a hozzátartozóiknak a bemondásra nehezen elhihető szörnyűséget, mivel csak az udvaron és egy erre a célra kialakított helyiségben találkozhatnak velük.

Az Átlátszó kérdésre az otthon - hivatalos nevén a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye - nem tagadta a poloskainváziót, hanem ezt válaszolta:

„A fertőzés megszüntetése érdekében az intézmény és a fenntartó is megteszi a szükséges intézkedéseket. Az ellátottak látogatása az intézményre vonatkozó látogatási rend szerint biztosított”

Romániában hasonló ügy miatt júniusban menesztették Maros megye prefektusát és alprefektusát.