Fényes nappal agyonlőttek egy karatebajnokból és kommunista ügynökből lett üzletembert Szófiában

bűnügy
2023 augusztus 16., 17:56

Fényes nappal lelőttek egy bolgár üzletembert Szófia egyik külvárosában – közölte a bolgár rendőrség, ami szerint az ismeretlen elkövetők által lelőtt Alekszej Petrov a helyszínen meghalt. A halálos áldozat társaságában lévő nőt szintén lőtt sebbel a sürgősségi osztályra szállították. Az előzetes eljárás elindult, a rendőrség a gyilkosság helyszínét vizsgálja.

A 61 éves Petrov már korábban is volt gyilkossági kísérlet célpontja, legalább kétszer. Az egykori karatebajnok és nemzetbiztonsági ügynök a kommunizmus bukása után otthagyta rendőri állását és saját vállalkozásba kezdett. Üzletének fellendülése után, 2002-re már több mint 50 vállalatnál töltött be különböző pozíciókat.

Alekszej Petrov 2012-ben
photo_camera Alekszej Petrov 2012-ben Fotó: Youtube

2010-ben letartóztatták bűnözői csoport vezetéséért, a számlájukra zsarolást, drogkereskedelmet, pénzmosást és adóelkerülést is írtak. Óvadék ellenében szabadlábra helyezték, végül felmentették, a következő évben pedig elindult az elnökválasztáson.

Az elmúlt években Petrov az ország egyik legnagyobb biztosítótársaságát vezette. A Nemzetbiztonsági Állami Ügynökség (DANSZ) vezető tanácsadója is volt, és egy ideig közgazdaságtant is tanított az egyetemen. (MTI)