Ingatlanokat vett az állam a TV2-től legfeljebb 4,5 milliárd forintért

gazdaság
2023 szeptember 18., 18:18

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerződéslistájából kiderült, hogy összesen 13 043 m²-nyi területet vett meg összesen 4,5 milliárd forintért a kormánypárti TV2 Média Csoport Zrt.-től – írta meg az mfor.hu, ami szerint az augusztus 25-i szerződés részletei nem ismertek, de a TV2 társasházként üzemelő Róna utcai központjának 11 albetétjéről van szó.

Ezek között van egy 1061 m²-es étterem, hat darab, összesen 8037 m²-nyi iroda, illetve négy darab, összesen 3945 m² területű, nem részletezett funkciójú „egyéb helyiség” is. A vétel a teljes ingatlankomplexum kb. felét érinti: a zuglói, Bácskai utca, Róna utca és Gyarmat utca által közrefogott egykori Mafilm-telephely 2,67 hektáron terül el, és 23 albetétje van.

Egy augusztus elején módosított júniusi kormányhatározat felhatalmazza Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy az MNV közreműködésével legfeljebb 4,5 milliárd forintért vásárolja meg az állam részére az ingatlanokat, majd azokat a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.-be (NFI) apportálja, hogy elősegítse az utóbbi feladatellátását. Az adásvétel már megtörtént, de annak még nincs nyoma a cégiratok között, hogy az NFI alapító okiratát a határozatnak megfelelően módosították volna – írja a lap.

A Mészáros-féle TV2 híradója a Mészáros-féle 2Rule sikeréről számol be 2019 nyarán.
photo_camera A Mészáros-féle TV2 híradója a Mészáros-féle 2Rule sikeréről számol be 2019 nyarán. Forrás: TV2

A médiacsoport 2022-ben 48 milliárd forintos árbevétel mellett 1,2 milliárd forint profitot termelt. A cég igazgatóságában többek között Mészáros Lőrinc felesége, Várkonyi Andrea is ott ül.