Orbán a Nobel-díjasokról: A mély Magyarország világából érkeztek, nem a budapesti belvárosból

POLITIKA
2023 október 13., 09:34

Mi a legfontosabb üzenete a magyar társadalom és a fiatalok számára annak, hogy Karikó Katalin orvosi, Krausz Ferenc pedig fizikai Nobel-díjat kapott, kapta meg a kérdést Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök azt emelte ki, hogy két olyan magyar tudósról van szó, akik „mély Magyarországból” jönnek,

és szerinte ez mutatja azt a hihetetlen életerőt, ami bennünk, magyarokban van. Egyikük a kun-jász vidékről, a másik pedig Mórról érkezett, ami sváb vidék. Nem a budapesti belvárosból érkező vagy az amerikai vagy európai egyetemeken végzett, jómódú családok gyerekeiről beszélünk, hanem a mély Magyarország világáról, mondta a miniszterelnök a Nobel-díjasokkal kapcsolatban.

„Ez a mi nagy tartalékunk, (...) a magyaroknak, akármilyen nehéz időket is élünk, soha nem kell megijedni, mert fantasztikus koponyák teremnek valahol kint a széleken, a mély Magyarország vidékein, akik ha egy kis lehetőséget kapnak, abban a pillanatban megindulnak fölfelé, és a világ legjobbjai között találják magukat” - mondta Orbán Viktor, aki szerint ilyenek a sportolóink, a tudósaink és a kultúra is jó néhány ilyen nagy formátumú személyiséget tud fölmutatni.