Menczer Tamás szerint Magyarországon keresztényüldözés van, és a környezetvédőkre mutogat

POLITIKA
2023 október 29., 13:23

Menczer Tamás, aki nemcsak a külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, de Pest megye 2. számú választókerületének fideszes képviselője is, a Nagy-Szénás hegyen augusztusban felgyújtott kereszt újbóli felállítása ügyében a „modernkori keresztényüldözés” elleni fellépésre szólított fel az MTI beszámolója szerint. Szerinte itt „a valláson messze túlmutató kérdésről van szó”, és mindent megtesz azért, hogy a hegyen ismét kereszt álljon. „Azonban vannak emberek, akik nem akarják, hogy itt kereszt álljon” – mondta Menczer, aki gyorsan hozzátette, hogy

  • ilyen például Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója, aki szerint a keresztállítással kipusztítanák a leánykökörcsint, az árvalevelű lent és a borzas vértőt.
  • Sőt, a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület sem akarja a kereszt felállítását, a szervezet elnöke, Vojczek Judit megtámadta a kormányhivatali engedélyt a bíróságon, így bírósági eljárás lesz az ügyben.
link Forrás

Menczer azt mondta, hogy „az elnökasszony és csapata is azt állítja, hogy ha a keresztet újra felállítják, akkor kivégzik a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét, és elpusztítják a kövér daravirágot”. De szerinte „nyilvánvaló hogy itt nem a környezet védelméről van szó”. Mert szerinte „amit Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Vojczek Judit elnökasszony csinál, az a modernkori keresztényüldözés”. „Én harcolni fogok ez ellen” – jelentette ki Menczer, aki szerint „komoly küzdelemre kell készülni”.