Annyira csípős volt egy chips, hogy betiltották Bajorországban

gasztronómia
2023 november 10., 12:50

Mivel a figyelmeztetések nem segítettek, a bajor egészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság betiltotta a cseh gyártmányú Hot Chips forgalmazását, mivel a fiatalok kihívásként kezdték enni a rendkívül csípős chipszet, és voltak, akik a kórházban kötöttek ki, írja a Spiegel. Ráadásul korábban a forgalmazók is visszahívtak bizonyos tételeket, mert ingadozott a csípősséget adó kapszaicin szintje. A terméket Baden-Württemberg tartományban szintén betiltották.

A magyar webshopok leírásaiban is szerepel, hogy „a kukorica tortilla chips magas Carolina Reaper és Trinidad Moruga Scorpion tartalommal – a világ egyik legcsípősebb chili paprikájával.Scoville-skála (SHU) értéke 1,8-2,2 millió között mozog”. A fogyasztásához külön védőkesztyűt is csomagolnak.

Utolsó kívánság? Úgy gondolod bírod a csípőset?A Hot Chip a világ legcsípősebb chilipaprikájából készül. Mi figyelmeztetünk, azok, akik meg merik kóstolni homályos látást, légzési nehézséget és hatalmas szomjúságot is tapasztalhatnak.Ez sem állíthat meg téged? Akkor csatlakozz a kihíváshoz! Kattints a részletekért!” - írják.

A kihívás itthon is elterjedt, a kóstolás után Fekete Miklós erőevő is percekig kapkodott a levegő után:

link Forrás