Pressman a barátjának nevezte Szijjártót

külföld
2023 november 17., 20:12

Emlékeznek még arra, amikor Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta David Pressman amerikai nagykövetről, hogy „teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő”? És arra, amikor Pressman (orbánosan Présember) arról írt, hogy Szijjártó a Kreml érvrendszerét használja?

Ezek után nem fogják kitalálni, hogy mi történt. David Pressman az x-en gratulált Szijjártó Péternek abból az alkalomból, hogy ő az Európia Unió legrégebb óta hivatalban lévő külügyminisztere. Mi több, barátjának is nevezte, pedig eddig Dzsudzsák Balázson kívül nem sokan mondtak ilyet.

Arról nincs hír, hogy Szijjártó viszonozza-e a gesztust, és ahogy 2021-ben Szergej Lavrovot, úgy Pressmant is a barátjának nevezi-e.

Szijjártó 2014 szeptemberében lett külgazdasági és külügyminiszter, az EU-biztossá kinevezett Navracsics Tibort váltotta a poszton.

Az eddigi csúcstartónak, a 74 éves luxemburgi Jean Asselborn 2004 óta töltötte be a külügyminiszteri posztot, megbízatása pénteken, az új kormány eskütételével szűnt meg. Ha Szijjártó is 74 éves koráig tervez, akkor 2052-ig áll a minisztérium élén.

(Via 24.hu)