Egy vőlegény lelőtte a menyasszonyt és még három embert egy thai esküvőn, majd magával is végzett

külföld
2023 november 27., 10:59

Egy thaiföldi parasportoló és volt katona az esküvője napján lelőtte a menyasszonyát, az anyósát, a sógornőjét és még egy embert, mielőtt öngyilkos lett, írja a BBC. A 29 éves Chaturong Suksuk szombaton vette feleségük a 44 éves Kanchana Pachunthueket, az esküvő Thaiföld északkeleti részén volt.

A beszámolók szerint a férfi hirtelen távozott a násznéptől, majd egy fegyverrel tért vissza, és lelőtte feleségét, annak 62 éves édesanyját és 38 éves nővérét. A golyók eltaláltak még két vendéget, akiket kórházba kellett szállítani, egyikük az orvosi ellátás ellenére meghalt.

A rendőrség a BBC-nek elmondta, hogy Chaturong „meglehetősen ittas volt”, de az indítéka tisztázatlan. Egyes pletykák szerint a pár a parti alatt összeveszett, Chaturong elbizonytalanodott a jelentős korkülönbség miatt. A rendőrség azonban ezt nem erősítette meg, úgy reagált, hogy ezek csak spekulációk. Azt viszont közölték, hogy a fegyvert és a lőszereket tavaly vásárolta, legálisan.

A férfi a jobb lábát a Thaiföld határain járőröző félkatonai könnyű gyalogság szolgálatában veszítette el. Ezután lett parasportoló, tavaly ezüstérmet szerzett úszásban az Indonéziában megrendezett Ázsiai Parasport-játékokon.