Megfontolt szándékkal elkövetett galambgyilkosság miatt vettek őrizetbe egy taxisofőrt Japánban

külföld
2023 december 06., 06:37

A rendőrség tájékoztatása szerint Ozava Acusi novemberben szándékosan az út közepén lévő galambcsoportba hajtott, ezzel megölve az egyiküket Tokió Sindzsuku nevű kerületének egyik kereszteződésében.

Ozavát a hét végén tartóztatták le a vadvédelmi törvény megsértésének gyanújával. Ozava azzal védekezett, hogy az elütött állat nem is volt vadállat, csak egy közönséges galamb. „Az út az embereké, a madaraknak el kell onnan tűnniük” - indokolta tettét a gyanúsított.

A bűncselekményről a közelben álló gyalogosok értesítették a hatóságokat. A japán sajtó szerint a sofőr megvárta, amíg a lámpa zöldre váltott, majd hirtelen 60 kilométer/órára gyorsulva az állatok közé hajtott. Egy állatorvos boncolást is végzett a galambon, amiről megállapította, hogy traumatikus sokk okozta a halálát.

Japánban korlátozott számban legális a vadgalambvadászat, de a városi, közönséges galambokat csak akkor lehet megölni, ha bizonyítottan kellemetlenséget okoznak – például kárt okoznak a termésben vagy az állatállományban –, és csak a helyi hatóságok engedélyével. (MTI, Guardian)