Karácsonyi időjárás: 12 fok, tapadó hóréteg

időjárás
2023 december 23., 15:54

Többnyire felhős lesz az ég, inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a vasárnap éjfélig várható időjárásról, néhol költőien homályos megfogalmazásokkal.

A kiterjedt csapadékzónából nagyrészt havazás várható. A havas esőbe, esőbe váltás határa csak lassan tolódik kelet, északkelet felé, sőt időszakosan vissza is hullámozhat. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg többfelé kialakulhat, ami a hegyekben vastag is lehet. Éjjel csökken a csapadék intenzitása és kiterjedése, és síkvidéken már egyre inkább eső várható, legtovább a hegyekben és északkeleten tarthat ki a havazás.

Vasárnap délután már csak az ország északi, északkeleti felén lehet egyre kevesebb helyen eső, a hegyekben még esetleg hó. A nyugatias szél gyakran lesz erős, olykor viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között várható, gyenge fagy nagyobb eséllyel északkeleten lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 2 és 12 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.