Karácsony: Választás lesz, tudjuk mi jön: gyűlöletcunamit zúdítanak ránk

Budapest
január 01., 11:30

„2023 Budapest számára egyszerre volt ünnep és megpróbáltatás. Az egész világot megrázó válságok 2023-ban is folytatódtak. Járvány után, háború a szomszédunkban, energiakrízis, infláció, árvíz. És ha ez nem lenne elég: Budapest-ellenes kormányzati politika,” állapította meg a főpolgármester újévi beszédében. Karácsony Gergely kijelentette:

„Azt mondtuk: túléljük, ha beledöglünk is. És túléltük. Sőt, nem csak túléltünk, de volt okunk ünnepelni is. Ünnepeltük a nemzet fővárosát a 150. születésnapján. Felköszöntettük többek között a megújult 3-as metróval, a felújított gyönyörű Lánchíddal.”

Ha 2023 a túlélés éve volt, akkor 2024-nek a felkészülés évének kell lennie, tette hozzá. A főpolgármester szerint az ellenállóképesség ma a kulcsszó Európában, ezért ennek kell lennie Budapesten is. „Növelni kell a város erejét, a város szabadságát, hogy megvédje magát és alkalmazkodjon, ha kell,” mondta.

„Az idei év választási év lesz. Tudjuk mi jön. Gyűlöletcunamit zúdítanak ránk. De nekünk nem lesz időnk gyűlölködni, mert a város jövőjével leszünk elfoglalva. Nincs időnk a gyűlölködésre. Csak akkor tudjuk felkészíteni a városunkat a bizonytalan jövőre, csak akkor tudjuk erőssé tenni, ha nem megosztjuk, hanem közösséggé formáljuk az embereket. Ha hidakat építünk ember és ember közé, amelyek szolidaritásból, emberségből, méltányosságból vannak rakva.”

- mondta Karácsony. Zárásként hozzátette:

„Kezdjünk el beszélgetni. Hátha kisül belőle valami jó. Például jó válaszok - a minket foglalkoztató kérdésekre.”