Mivel az utolsó buszt lekéste, lopott BMW-vel próbált hazaérni az éjféli pezsgőbontásra egy litkei férfi

bűnügy
január 02., 14:28

Szilveszter este 23:14-kor riasztották a Nógrád megyei rendőröket, hogy egy Karancskesziben lévő családi ház udvaráról elloptak egy BMW-t. Az épület biztonsági kamerája fel is vette, ahogy egy kapucnis férfi 22 óra körül elhajt az egyik kocsival.

A rendőrök pár órával később Litke központjában találták meg az autót, benne az indítókulccsal. A körzeti megbízottak egy hirtelen ötlettől vezérelve egy 31 éves férfi közeli házához mentek, aki hamarosan beismerte a lopást.

photo_camera Fotó: police.hu

A történteket azzal magyarázta, hogy baráti látogatóban volt az év utolsó napján Karancskesziben, azonban lekéste az utolsó buszt. Mivel sietett volna haza az éjféli pezsgőbontásra, átnézte a közelben parkoló autókat, hátha valamelyikkel hazajuthat. Az egyik ház nyitott udvarán sikerrel járt, ahol meglátta a nyitott ajtajú BMW-t, amiben a tulajdonosa még az indítókulcsot is benne hagyta. Elmondása szerint a települést elhagyva annyira élvezte a vezetést, hogy hosszabb utat választott hazáig, és csak órákkal később, 2024-ben hagyta hátra szerzeményét Litkén. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói jármű önkényes elvétele miatt indítottak eljárást ellene.

(police.hu)