Martin Scorsese következő filmje a tervek szerint csak 80 perces lesz

FILM
január 09., 14:03

Martin Scorsese Jézusról forgat filmet, aminek a forgatókönyvét Endó Súszaku A Life of Jesus (Jézus élete) című könyve alapján írta. Scorsese a Némaság című 2016-os filmjét is az 1996-ban meghalt japán író egyik könyve alapján készítette.

Martin Scorsese a 81. Golden Globe-díjátadón Beverly Hillsben 2024. január 7-én.
photo_camera Martin Scorsese a 81. Golden Globe-díjátadón Beverly Hillsben 2024. január 7-én. A legutóbbi filmjét, a Megfojtott virágokat is díjazták. Fotó: Michael Buckner/Golden Globes via AFP

Az Oscar-díjas rendező a Los Angeles Timesnak azt mondta az új filmről, hogy még idén leforgatja, és csak 80 percesre tervezi. Amióta az 1973-as Aljas utcákkal befutott, ilyen rövid játékfilmje nem is volt Scorsesének, aki leginkább a 3 órás eposzairól ismert.

A forgatókönyvön Scorsese a filmkritikus-rendező Kent Jonesszal együtt dolgozott, akivel többször volt már közös munkájuk.

Scorsese tavaly májusban azt mondta a La Civilta Cattolicának, hogy a pápának a művészekhez szóló felhívására ő azzal válaszolt, amihez ért: kitalálta és megírta egy film forgatókönyvét Jézusról.

A film főleg napjainkban játszódik majd, és – egy konkrét vallási doktrína helyett – Jézus legfontosabb tanításainak lényegével foglalkozik.

A 81 éves rendező azt mondta, fontosnak tartja, hogy a vallásról gondolkodjunk és beszéljünk, mert az hatással lehet arra, ahogy az életünket éljük. (via MTI)