Még a bolt biztonsági őrét is meglopta

bűnügy
január 15., 13:11

Bolti lopásról érkezett bejelentés a szekszárdi rendőrökhöz, a segélyhívón egy áruház biztonsági őre arról számolt be, hogy egy ittas férfi a megvásárolt termékek mellett a kabátja bélésébe rejtett lopott itallal próbálta elhagyni a boltot. A police.hu beszámolója szerint a férfi részegen érkezett a boltba, a nála lévő fél üveg szeszes italt lerakatták vele, mielőtt beengedték. Miután látták, hogy több terméket rakott el, mint amit kifizetett, a „detektívszobába” kísérték. A 21 éves helyi férfi önként előadta a közel ötezer forint értékű párlatot, ami az átadáskor eltört. A kiérkező rendőrök a férfit igazoltatták, aki elismerte, hogy szabálysértést követett el. Ekkor jött a csavar:

a rendőrök távozása után ismét telefonált az őr azzal, hogy a biztonsági helyiségből eltűnt a hátizsákja az irataival, bankkártyájával együtt.

A járőrök rövid időn belül megtalálták a korábban ott járt férfit, előkerült az ellopott hátizsák is, benne hiánytalanul minden irattal és értékkel. A tolvajt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétsége miatt.