5 milliós vadászkürtöt loptak a győri filharmonikusoktól

belföld
január 17., 14:47

Soproni koncertjükre menet lopták el hétfőn a Győri Filharmonikus Zenekar 5 millió forint értékű vadászkürtjét – írja a Telex. A hangszer az indulásra kész buszból tűnt el a tokjában, később egy járókelő még látta egy utcával arrébb egy kapualjban, mielőtt végleg eltűnt volna. A győri filharmonikusok feljelentést tettek – közölték szerda délelőtt.

photo_camera Fotó: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Mivel a hangszer tokban volt, egy laikus valószínűleg bőröndnek nézte, és okkal feltételezhető, hogy csak utólag szembesült azzal, hogy mit fújt meg a nyitott csomagtartóból.

A zenekar Facebookon is keresi elveszett hangszerét, az eddigi több mint nyolcszáz megosztásnak köszönhetően szerintük mostanra az ország valamennyi hangszerkereskedőjéhez eljutott, hogy keresik a 20090-es gyári számú Schmid dupla vadászkürtöt, amit 2021. január 6-án vásároltak.

A zenekar igazgatóhelyettese elmondta, elszomorodtak az eset miatt, de volt tartalék kürtjük, így az Egy kiállítás képei című Muszorgszkij-darabot el tudták játszani. Később hozzátette, ilyen eset még nem fordult elő abban a harminc évben, amióta ő a társulatban játszik. Természetesen levonják a konzekvenciát, tudják, hogy a jövőben éberebbnek kell lenniük.