Fél óránként kelt el tavaly itthon egy új Toyota

hirdetés
január 22., 07:33
ad

A zöld átállást az autópiacon sem lehet megállítani: a tavalyi eladási adatokból világosan látni, hogy a részben vagy egészében elektromos autók itthon is egyre nagyobb szeletét teszik ki az újonnan eladott gépjárműveknek.

Ha pedig újonnan eladott elektrifikált autókról beszélünk Magyarországon, akkor kis túlzással a Toyotákról beszélhetünk: miközben tavaly a hazai autópiac egy százalékkal zsugorodott, a Toyota 15 százalékkal növelte értékesítéseit, és legközelebbi versenytársánál mintegy 38%-al több új autót értékesítve őrizte meg piacvezető pozícióját a magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon.

Mindezt úgy, hogy a környezettudatos japán autómárka által értékesített autók 75 százaléka részben vagy teljesen elektromos modell volt!

Jó éve volt a Toyota prémium márkájának, az itthon 99 százalékban elektrifikált autókat értékesítő Lexusnak is: 47 százalékkal több autót adtak el, mint egy évvel korábban.

Toyota bZ4X
photo_camera Toyota bZ4X Fotó: Toyota

Számokra lefordítva ez azt jelenti, hogy tavaly összesen 17300 Toyotát és 1100 Lexust adtak el itthon,

azaz félóránként kelt el egy új Toyota és nyolc óránként egy Lexus.

2023 Yaris Premier Edition
photo_camera A 2023-as Yaris Premier Edition Fotó: Toyota

Az eladási statisztikákból kiderül az is, hogy a magánvásárlók épp úgy keresték a Toyota autóit, mint a vállalatok: 2023-ban a magánvásárlású autók piacán 19,5, míg a flottavásárlók között 11,3 részesedéssel végzett élen a japán autógyártó.

Nagy tervek 2024-re

A hazai piacvezetés idei bebiztosításához persze további újítások is kellenek majd, de ezek nem is maradnak el: idén készletről is rendelhető lesz a nagyon várt akkumulátoros elektromos SUV bZ4X, modellfrissítéssel érkezik a Yaris, a GR Yaris és a Yaris Cross, bemutatkozik az új Camry, jön a vadonatúj Land Cruiser, története során először hibrid elektromos hajtást kap a Hilux, és

jön a vadonatúj C-HR is!

Az új Toyota C-HR
photo_camera Az új Toyota C-HR Fotó: Toyota

Készül újdonságokkal a Lexus is: már rendelhető a nagy méretű akkumulátoros elektromos SUV RZ, modellfrissítést kap az öntöltő hibrid elektromos és akkumulátoros elektromos kivitelben is elérhető UX, és érkezik a vadonatúj kis méretű crossover LBX, valamint a környezetbarát japán luxus-autómárka talán legnagyobb idei dobása, a repülők első osztályának utazási élményét kínáló luxus személyszállító LM.

Lexus LM
photo_camera Lexus LM Fotó: Toyota

Bővebben az új modellekről és minden egyébről a Toyota oldalán lehet olvasni.