Megölhették és kútba dobhatták bűntársukat a csalók, akik Budapesten és a Balaton környékén adtak el lakatlannak tűnő ingatlanokat

bűnügy
február 13., 07:13

A készenlétisek fogták el azt a 34 éves férfit, aki egy 48 éves nővel együtt ölhetett meg a gyanú szerint egy 69 éves nőt, akit egy Cegléd közeli, elhagyatott tanya kútjában találtak meg.

Az RTL beszámolója szerint ők hárman együtt dolgoztak, a gyanú szerint az áldozat társai Budapesten és a Balaton környékén lakatlannak tűnő, elhagyatott házakat szemeltek ki, majd hamis papírokkal eladták azokat. Az idős nő volt az egyik stróman, azonban összeveszhettek a pénzen, ezért kellett meghalnia.

A nő 2023 elején tűnt el, de telefonja májusig működött, ezért szomszédai azt gondolták, külföldre ment. A rendőrök nem is eltűnése, hanem amiatt keresték, mert ki akarták hallgatni egy csalási ügy miatt, miután kiderült, hogy két éve egy vonyarcvashegyi házat hamis tulajdoni lapokkal adtak el a külföldön élő tulaj tudta nélkül.

A nő is annak a bűnözői csoportnak lehetett a tagja, akik hamis tulajdoni lapokkal adtak el elhagyattottnak tűnő házakat. Mostanra már 21 gyanúsított van az ügyben, ügyvédek és bírósági végrehajtók, eddig hat embert tartóztattak le. 17 ingatlant adtak el így, az okozott kár megközelíti a másfél milliárd forintot.

A rendőrség szerint a kútban megtalált nőt társai ölhették meg, miután nem fizették ki őt.