Azért szökhetett meg a pedofíliával gyanúsított férfi a házi őrizetből, mert hetekre leállt a rendőrség nyomkövető rendszere

bűnügy
február 22., 18:16

A 444 több forrásból arról értesült, hogy 2023. októberben és novemberben hetekre leállt a rendőrségi nyomkövető rendszer. Azok a gyanúsítottak vagy elítéltek, akik házi őrizetben voltak, és akinek lábbilinccsel ellenőrizték a mozgását, feltűnés nélkül el tudták hagyni a számukra kijelölt zónát.

Értesülésünk szerint a rendszer őszi leállása miatt fordulhatott elő, hogy megszökött a házi őrizetből Nemes László, akit azzal gyanúsítanak, hogy több rábízott gyereket is megerőszakolt. A férfi fociedzőként, masszőrként és gondnokként dolgozott a tarpai fociakadémián. Az esetet a Blikk tárta fel. Az nem derült ki, hogy a fociakadémia növendékei az áldozatok vagy mások, ugyanis a Blikk információ szerint Nemes László a bűncselekmények idején a sportegyesület szomszédos településen lévő szálláshelyén dolgozott éjszakánként, ahol 42 ukrán, kárpátaljai gyermek felügyelete, kísérése volt rábízva.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.