Ferenc pápa halálával poénkodott néhány pap egy videóban

külföld
március 01., 13:04

„Én is sokat imádkozom a pápáért, hogy minél hamarabb a mennybe kerülhessen” – viccelődött egy toledói atya egy beszélgetős műsorban a YouTube-on - szúrta ki a hvg. Francisco Cerro Chaves toledói püspök azonban nem értette a viccet, és egy közleményben utasította el a pap megjegyzését, valamint elmondta, hogy „korrekciós intézkedések” is várhatóak. Egyúttal bocsánatkérésre szólította fel a műsorban nevetgélő papokat.

photo_camera Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

A műsorban különböző vallási, társadalmi és politikai kérdésekről beszélgettek a papok, mielőtt elhangzott volna a szerencsétlen megjegyzés. A közlemény pedig hangsúlyozta, hogy a püspökség nem felelős a papok kijelentéseiért, és ezek nem képviselik a nézőpontját.

A csoport az X-en kért bocsánatot a „humoros hangnemben elhangzott szerencsétlen megjegyzésért”. Tisztázták, hogy az „ízléstelen” megjegyzéssel nem a pápa halálát kívánták, de elismerték, hogy így is lehet érteni.

Ferenc pápa épp a napokban esett át kórházi vizsgálatokon egy influenzás megbetegedés miatt. A 87 éves egyházfő tavaly novemberben szintén kórházi vizsgálatokra szorult ugyanebből az okból.