Elektromos probléma okozhatta a tüzet a visegrádi Hotel Silvanusban

belföld
március 09., 17:28

Jelentős kárt okozott a visegrádi Hotel Silvanusban keletkezett szombati tűz, mondta az MTI-nek a szálloda igazgatója, aki szerint a könnyűszerkezetes tetőt ki kell cserélni.

photo_camera Fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA

Pintér Róbert azt mondta, 151 szobával működő hotelnek közel kétszáz vendége volt, amikor szombat délelőtt kigyulladt a negyedik emelet, ahol kizárólag szobák vannak. A tüzet valószínűleg elektromos probléma okozta, a vendégek és az alkalmazottak a baleset idején biztonságban voltak, senki sem sérült meg.A vendégek elhelyezése folyamatban van, de többségük egyelőre a környező épületekben és a Fellegvár parkolójában biztosított melegedőbuszokban vár.

Az újjáépítés már elkezdődött, Pintér szerint a koronavírus-járvány miatt van tapasztalatuk abban, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan menedzseljék a helyzetet. A meglévő foglalásokkal kapcsolatban közölte, sok megkeresést kapnak, de mindenki maga döntheti el, hogy elmegy a szállodába, vagy sem.

photo_camera Fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA

A jövőbeni foglalási lehetőségek megnyitása a „következő hetek válasza”, és annak is függvénye, hogy a szombati és a vasárnapi felmérések milyen eredményre vezetnek, mondta az igazgató.

Némethy Zita, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután azt mondta, hogy az utómunkálatokat végzik a hotelben, ahol tűzvizsgálatot is tartanak. Az Útinform tájékoztatása szerint a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.