A gyerekével fenyegették, elvették az iratait és prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló nőt

bűnügy
március 11., 08:40

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy magyar párral és a férfi anyjával szemben, akik belföldön és Ausztriában is prostitúcióra kényszerítettek egy cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló nőt – írja az ügyészség közleménye.

A vádirat szerint a prostituáltként dolgozó nő és az élettársa több kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt dolgoztatott szintén prostituáltként. Az egyik szörnyű esetben egy „akaratnyilvánítási képességében súlyos fokban korlátozott, cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondokság alatt álló” nőt kényszerítettek.

„A nő és élettársa, valamint a férfi édesanyja a könnyen befolyásolható és megfélemlíthető sértettet irányításuk alá vonták, majd a prostitúciós tevékenységéből szerzett pénzből biztosították hosszabb távú megélhetésüket. Ennek keretében az áldozatot a férfi meg is fenyegette, hogy, ha nem vállalja az ilyen munkavégzést, akkor kisgyermekét és nagyapját bántalmazni fogják. A nő budapesti lakásokban és közterületeken kínált szexuális szolgáltatást, az ebből származó bevételét, illetve személyi okmányait és telefonját elvették. A sértett csak valamelyik elkövető kísérete mellett hagyhatta el a tartózkodási helyét.”A kizsákmányolt nő végül 2019 júliusában – amikor az őt egyébként folyamatosan felügyelő nő átmenetileg távol volt – segítséget kért a bordélyház alkalmazottaitól, akik őt kimenekítették és értesítették a helyi hatóságokat is.

A Fővárosi Főügyészség minősített eseti emberkereskedelem bűntette, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette, valamint kitartottság bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre a vádlottakkal szemben.

(A borítókép illusztráció - Fotó: Robin Utrecht/AFP)