Eljárás indult Bede Zsolt ellen, aki leköpte Bedő Dávidot, és letépte a kokárdáját

POLITIKA
március 16., 18:01

Szombaton a hivatalos állami megemlékezés után „lelki Békemenet” zajlott a Polgári Mulatóban, ahol többek közt Bayer Zsolt volt az egyik előadó.

Kezdés előtt két momentumos politikus, Bedő Dávid és Orosz Anna is megjelent a nyilvánosként hirdetett eseményen, hogy megkérdezzék Bayert a kegyelmi ügy egyes részleteiről. Bedő egy pólót is vitt ajándékba a publicistának.

A momentumosok váratlan ellenállásba ütköztek: önkéntes kidobóként Bede Zsolt fideszes provokátor állta útjukat, hogy bőséges anyázással és tulajdon testével védje Bayert a félelmetes betolakodóktól. Bede aztán letépte Bedő kokárdáját és le is köpte a képviselőt.

link Forrás

A Telex kérdésére a rendőrség szombaton azt írta, hogy 42 embert igazoltattak, és két esetben tettek feljelentést rendzavarás szabálysértés miatt a négy nagyobb (a hivatalos állami, a Kutyapárt, Magyar Péter és Karácsony Gergely valamint civil szervezetek által szervezett) ünnepi megemlékezés után.

Azt írták, ezen felül „egy médiában megjelent felvétel alapján hivatalból indított eljárást garázdaság vétség gyanúja miatt egy belvárosi szórakozóhelyen a nemzeti ünneppel összefüggésben tartott rendezvényen történtek miatt”. (Telex)