Kocsis Máté: Magyar Péter azért vádaskodik, mert elhagyta a felesége és „elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit”

belföld
március 20., 15:01

„Elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – így reagált Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Magyar Péter szerdai szavaira az ATV-nek. Szerinte azért vádaskodik Varga Judit volt férje, mert ami történt, azért a kormányt és annak egyes tagjait okolja. „De amit csinál, az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása”.

photo_camera Kocsis Máté, a Magyar által ügyészségi iratok manipulálásával vádolt Rogán Antal, valamint az a Gulyás Gergely, akit Magyar az információi egyik forrásaként nevezett meg
Fotó: Németh Dániel/444

Magyart szerdán négy órán át hallgatták ki a a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületében, ezután tartott sajtótájékoztatót, ahol többek között arról beszélt: „Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat, ami annyit jelent, hogy hozzátettek vagy kihúztak dolgokat” a nyomozati iratokból. Az ügyészség március 26-ra idézte be folytatólagos tanúkihallgatásra, azt mondta: „abban állapodtunk meg, hogy erre a kihallgatásra hozom el a rendelkezésemre álló bizonyítékokat, amikkel ezeket az állításokat bizonyítani tudom”.

Magyar Péter februári színre lépése után Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke még azt mondta, hogy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásaival nem foglalkoznak, idézi fel az ATV.