A költségvetési csalással vádolt Simonka újra Pusztaottlaka polgármestere lenne

POLITIKA
április 09., 19:31

A Facebookon jelentette be az indulását a június 9-i önkormányzati választáson Simonka György volt fideszes politikus, aki az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalom tagjaként jelölteti magát polgármesternek a Békés megyei Pusztaottlakán, ahol már 2006 és 2014 között volt polgármester – írta meg a Telex.

Simonka Görgy Orbán Viktornál 2020-ban
photo_camera Simonka Görgy Orbán Viktornál 2020-ban Fotó: Simonka György/Facebook

Azt írták, nem akarják támadni a jelenlegi Fidesz–KDNP-s polgármester, Árgyelán Erika munkáját, de az alig 300 fős faluban ellaposodott az élet, a település látképe nagyon sok helyen elhanyagolt, és hiába a támogatások, „gazdátlanul sodródik a falu”.

A mozgalom azt ígéri, a napokban személyesen is felkeresik a falu lakosait Simonka mellett kampányolva. A jelöltjeik: Mazula Évike, Baráth Ricsi, Brindás Petya, Mazula Zsolti és Simonka Gyuszi. Utóbbit bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség, a pert januárban kezdték újra. Simonka és 32 társa ellen eredetileg költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken.