Vietnámban 233-ra nőtt a Jagi tájfun halálos áldozatainak száma

külföld
szeptember 13., 16:10

Tovább növekedett a Jagi tájfun halálos áldozatainak száma, miután újabb holttesteket találtak a vietnámi mentőcsapatok. A tájfunnak már 233 áldozata van az országban, több mint 100 embert pedig még mindig keresnek a hatóságok.

A Jagi szeptember 7-én érte el Vietnám északkeleti partvidékét. A tájfun miatt háztartások és cégek millióinál szűnt meg az áramszolgáltatás, autópályákat árasztott el a víz, megzavarta a távközlési hálózatokat, elmosott egy közepes méretű hidat és több ezer fát, és számos ipari központban leállt a termelés.

Pénteken Lao Cai tartományban találták a legtöbb holttestet. Az árvíz kedden egy teljes falut elmosott a tartományban, Lang Nu lakosai közül 48 embert holtan találtak, 39 embert pedig továbbra is keresnek. A faluba vezető utak is megrongálódtak, így a mentéshez szükséges felszerelések helyszínre szállítása szinte lehetetlen.

Csütörtökön a vietnámi miniszterelnök is a tartományba látogatott, Pham Minh Chinh azt ígérte, teljes erővel folytatják az eltűnt emberek keresését.

photo_camera Fotó: NHAC NGUYEN/AFP

Egy másik észak-vietnámi tartományban, Cao Bangban 21 holttestet találtak pénteken, további 10 embert pedig még keresnek a hatóságok. (via AP News)

Kiemelt videóink