Kiköltöztetnék az üzletekből a palackvisszaváltó automatákat a boltláncok

szemét
szeptember 15., 12:41

A Spar és a Lidl is azt nyilatkozta a G7-nek, hogy vizsagálják, melyik üzleteikben telepítsék kívülre a palackvisszaváltó automatákat, mert a mostani rendszer az eladóterekben és még az üzletek előterében zavart okozott. Ugyanis sok problémát tud okozni, hogy a palackokkal gyakran nagy zsákokkal állnak sorban az emberek.

Pethő Zsolt vezérigazgató a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. palackok visszaváltására szolgáló automatáinak sajtóbemutatóján a vállalat budapesti bemutatótermében 2023. november 28-án
photo_camera Pethő Zsolt vezérigazgató a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. palackok visszaváltására szolgáló automatáinak sajtóbemutatóján a vállalat budapesti bemutatótermében 2023. november 28-án Fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA

Ráadásul ott, ahol csak a pénztáron keresztül lehet bemenni az automatához, sokan csak az eladótérben szembesülnek azzal, hogy nem működik a gép. Ilyenkor a pénztáron keresztül kilavírozni az üzletből a palackokkal. Ez pedig rontja avásárlói élményt. Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a gzadasági lapnak azt mondta, egyelőre a rendszer működtetésével kapcsolatos tapasztalatok értékelése zajlik, utána fognak döntést hozni arról, hogy melyik konkrét helyszíneken fogják megvalósítani az automaták áttelepítését. Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője szintén arról számolt be, hogy a vállalat jelenleg vizsgálja a bejáratnál található gépek áttelepítésének lehetőségét.

A G7 szerint a boltláncok most leginkább azzal küzdenek, hogy az automaták kiköltöztetése általában nagyon lassú, nagyon bürokratikus, bonyolult, de főleg drága folyamat, adott esetben egyenként is milliós tételekről van szó.

Kiemelt videóink