Tíz éve vette, de még nem repült kisrepülőjével Schadl György

bűnügy
szeptember 21., 10:52

„A repülőmet az eljárás megindítása óta érthető okokból nem láthattam. Évek óta vesztegel Esztergomban. Nem egy nagy szám, 47 éves. Nem titok, kábé tíz éve vettem, akkor ötmillió forintért. És én még sajnos soha nem repültem vele” – mondta a Blikknek Schadl György, a korrupcióval vádolt Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke a kisrepülőjéről, amit az esztergomi repülőtéren talált meg a Telex.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

„Hasonlóban már ültem, kormányoztam is, teljesen megfelelt az a négyszemélyes változat. Sárkányrepülőt korábban vezettem, ez lett volna a következő lépés. Tudtam, hogy nincs jó műszaki állapotban, régóta hiányoznak a repüléshez szükséges engedélyek” – mondta Schadl, hozzátéve, hogy remélte, fel tudja majd újítani.

Schadl luxusautói, kisrepülője és kishajója a múlt heti tárgyalás témái voltak. Akkor a bíróság felhívta Schadl figyelmét: a tőle korábban lefoglalt négy autója, kisrepülője és kishajója tárolási helyét még nem közölte, pedig ez kötelessége lenne. A bíró figyelmeztette Schadlt, ha nem tesz eleget a felhívásnak, az alkalmas a zártörés bűncselekményének megállapítására.

Schadl erre azt mondta: amiről nem tudja, hol van, arról nem is tud tájékoztatást adni, amiről pedig tud, azt pedig közölni fogja, majd indulatosan azt mondta, valószínűleg többször látott zártörést, mint a tárgyalóteremben bárki. A luxusautókat a 24.hu találta meg, végül nagy nehezen Schadl is elárulta a bíróságnak a járművek tartózkodási helyét, így azokat le tudták foglalni.

Kiemelt videóink