Néhány hétig ingyenes lehet a parkolás a XII. kerületben

belföld
szeptember 23., 10:20

November 20-án lejár a XII. kerületi parkolási rendszerhez szükséges szoftver bérleti ideje, a jelenlegi, fideszes városvezetés pedig ki is írt egy félmilliárd forintos közbeszerzést, amelyre csak a szoftver készítőjét hívták meg.

A választáson győztes polgármester, a kutyapártos Kovács Gergely viszont azt mondta, nyílt pályázatot akar, amin több cég is indulhat, így a Fáber Kft. - „meghallva az üzenetet”, – visszalépett.

A Hegyvidéki Önkormányzat szerint október 1. és november 20. között már csak a törvényi határidők miatt sem lehet lebonyolítani közbeszerzési eljárást, a szoftver nélkül a parkolóautomaták nem működtethetők. Amíg pedig nem működik a rendszer, napi 7 milliós kár éri a kerületet, holott a szoftver havi bérleti díja kijön 2,5 napnyi parkolási bevételből.

Pokorni Zoltán átdaja a polgármesteri megbízólevelet Kovács Gergelynek a választások után
photo_camera Pokorni Zoltán átadja a polgármesteri megbízólevelet Kovács Gergelynek a választások után Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt/Facebook

Kovács Gergely az RTL-nek arról beszélt, az új eljárás nem feltétlen okoz majd gondot. Van köztes eljárás, ha ketté szedik a folyamatot. Először lefolytatnak egy pár hónapra kiterjedő, értékhatár alatti beszerzési eljárást, és amíg ez tart, addig le tudják bonyolítani a normális, nyílt közbeszerzést.

Kiemelt videóink