Hallgasd meg, ahogy a brit miniszterelnök a gázai kolbászok hazaengedésére szólítja fel az érintetteket!

ÉLET
szeptember 25., 08:03

Fantasztikus nyelvbotlást mutatott be Keir Starmer brit miniszterelnök a Munkáspárt konferenciáján elmondott beszédében. A gázai háborúról beszélve Starmer egyszer csak azt mondta:

“Ismételten felszólítom a feleket az azonnali tűzszünetre Gázában és a kolbászok hazaengedésére.”

link Forrás

A miniszterelnök a túszokat jelentő „hostages” szó helyett mondta véletlenül ki a kolbászok jelentésú „sausages”-et. Azonnal javította magát, és rezzenéstelenül fejezte be a beszédét.

Sőt, annyira összeszedte magát a baki után, hogy később még egy hirtelen visszavágásra is képes volt, amikor a hallgatóság egyik tagja, feltehetőleg a Labour palesztinpárti balszárnyának egyik tagja, provokatív bekiabálással próbálta megzavarni a beszédet. Starmer éppen arról beszélt, hogy minden gyerek megérdemli, hogy kreatív dolgokat tanulhasson és értékes képességeket sajátíthasson el, amiket később az életében, a munkájában hasznosítani tud, amikor egy hang bekiabált, hogy

„Beleértve a gázai gyerekeket is?”

Mire Starmer azzal riposztozott, hogy

„Ez a fickó nyilván a 2019-es konferencia belépőjével jutott be.”

Pártja kínos közelmúltjára utalt ezzel, a Labourt ugyanis a centrista Starmer elődje, a szélsőbalos Jeremy Corbyn 2020-ig tartó vezetése alatt sorozatban érték vádak a pártvezetés vélt antiszemitizmusa és a palesztinok támogatása miatt, ideértve a civilekre támadó palesztin fegyvereseket is.

Kiemelt videóink