Magyar Honvédség: Hat helikoptert tudunk bevetni

közlekedés
2013 június 04., 06:11

Kedden 400 katona kezdi az árvízi mentést. A Magyar Honvédségnél már hétfőn elrendelték a készenlétet. Elsőként az aktív katonai szolgálatban állókat vetik be, szerdától viszont az önkéntes védelmi és az önkéntes műveleti tartalékosokat is bevonják. Az MH-nál állandó készenléti szolgálat is van, ami például a katasztrófavédelmi feladatok ellátására kijelölt erőt jelenti. Ez kb. 1500 embert jelent.

Elkezdték a technikai eszközök átcsoportosítását is az ország keleti részéből Győr és Tata térségébe. A honvédségnek több olyan eszköze van, amely az árvízi mentésben nagy segítséget jelenthet, például olyan helikoptereik, amelyek kéttonnányi homokzsák szállítására is alkalmasak, mondták. Ha elrendelik a veszélyhelyzetet, akkor a honvédség hat helikoptert tud bevetni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.