A Nagykörút a trafikok dzsungele

Egyéb
2013 július 01., 06:06
comments 15
  • Elvileg 5297 nemzeti dohánybolt nyílik meg hétfőn
  • 4242 dohánybolt szerepelt hétfőn reggel a hivatalos térképen
  • 1415 olyan település van, ahol senki nem nyert trafikjogot, ezeken újrapályáztatnak
  • a térképet folyamatosan bővítik, mi például még nem találtuk meg rajta a szalkszentmártoni kedvencünket, ahol egy házban van két trafik, ugyanannak a családnak a kezében. A Dob utcában is van két bolt egymás mellett, azok sincsenek fent
  • de a sárvári sem rossz megoldás, ahol a tüdőgondozó jobb és baloldalon is nyílt dohánybolt
  • ha talált a sárvárihoz, szalkszentmártonihoz hasonló érdekességet, írjon a szerk@444.hu-ra
  • akkor is írjon, ha ön azon dohányosok közé tartozik, akik vagy leszoknak vagy kilométereket utaznak egy doboz cigiért

Reggel héttől megnyílt a vadonatúj trafikok többsége, mi már tegnap kipróbáltuk, nem személyesen Lázár János árulta a cigarettát, akkor talán számlát azért adtak volna. Ahogy azt sejteni lehetett a mi dohánytérképünk alapján, egészen aránytalanul lesznek leosztva a trafikok. A forgalmasabb helyeken akár egymás szomszédságának is nyílnak dohányboltok, Horthy Miklós például nem győzne megállni a Bartók Béla úton, ha most lovagolna be a Gellért térre, és személyesen szeretne gratulálni minden új trafikosnak.

dohanymap

Az is látszott már, hogy Újlipótvárosban sem kell kompromisszumot kötni, ha egy igen kellemetlen eladó került a legközelebbi egyenpult mögé, mert az altenatíva felkeresésével azonnal büntetni lehet.

trafikmap3

A Margitszigeten viszont kirándulni, sportolni kell, a friss levegő jobb, mint a dohányfüst.

dohanymapsziget

Azok a láncdoháynosok, akik emigrálnak egy hétre a Hajógyári-szigetre, és nem akarnak ki-be mászkálni, szintén töltsék fel a készleteket,

dohanymaphajogyari

A Soundon meg ez lesz a helyzet, ha a fesztiválok nem járnak ki valahogy külön lehetőségeket a dohányárusításra. A Cink posztja szerint itt még annyi kiskapu van, hogy elvileg ki lehet árusítani a közeli boltokban a meglévő készleteket.

dohanymapzamardis

A Nagykörút valószínűleg a legtrafikosabb környék, de lehet, hogy akár 10 métert is meg kell tenni, ha nem tetszik valamiért egy trafik.

trafikmap2

A koncessziókat nagyjából lakosságszám alapján adták ki, de abban már nem volt megkötés, hogy ezek milyen messze legyenek egymástól. Nyilván senki nem akar olyan helyen trafikot nyitni, ahol kevesen laknak, ellenben mindenki ott húzna hasznot, ahol sokan. Egy példa a második kerületből.

dohanymap2ker

és egy másik II. kerületi látkép

dohanymap2ker2

Az utóbbi ráadásul hiányos, mert a Margit körút és a Bem utca sarkán három tarfik is lesz.

trafikkorut

Eközben a térkép szerint az Örs vezér téren megkezdődik az átutazók leszoktatása

dohanymapors

Egy olvasónk szerint nem ilyen rossz a helyzet, tegnap látott egy táblát, hogy lesz az Őrsön trafik, pakoltak is, a pár méterre lévő éjjel-napi zöldséges működteti majd állítólag.

De ha például a Velencei-tónál nyaralunk, akkor érdemes átgondolni, hogy gyalog vagy autóval induljunk neki a cigarettabeszerzésnek.

trafikmap4

A felkapott nyaralóhelyeken az a probléma, hogy a koncessziókat állandó lakosokra számolták ki, de turistaszezonban ez kevés lesz.

donanymapbalaton

dohanymaptihany

Viszont példás szigor van a kormányzati üdülőnél. Vagy csak a rossz emlékek miatt, de Balatonőszödön nincs trafik. Már persze ha a büfében pult alatt nem lehet majd hozzájutni.

dohanyterkeposzod

Sopron mintha kettészakadt volna, a város egyik része füstös, a másik füstmentes.

dohanymapsopron1

Közelebbről

dohanymapsopron

és a város másik része

dohanymapsopron3

Erős a gyanú, hogy Sárváron elrettentésnek vagy költségkimélő megoldásnak szánhatták, hogy a tüdőgondozó körül van három dohánybolt is, mert a városban a térkép szerint összesen csak hét van.

dohanymapsarvar

(Cikkünk folyamatosan bővül, ha küld jó találatokat, azokat szívesen belevesszük)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.