Jógázhatunk és tőzsdézhetünk is az új GTA-ban

Játék
2013 augusztus 30., 10:00
  • Kijött az új GTA V. trailer.
  • Szeptember 17-én megjelenik a játék ami valószínűleg elhappolja az összes "év játéka"-díjat
  • Sokat tudunk róla, és jónak tűnik
  • Most először lesz több játszható karakter.
  • És multiplayer-mód is.
  • Ráadásul sokkal több mindent csinálhatunk benne.

Valószínűleg  a megjelenés előtti utolsó előzetes jött most ki a nagyon várt GTA V-ről. A játék szeptember 17-én jelenik meg, Xbox 360-ra és Playstation 3-ra. A szegény pécések egy ideig kimaradnak a jóból, mert a játék csak konzolokra lett bejelentve

Három új öregember

A GTA IV-ben még csak egy kelet-európai bevándorlóval, Niko Bellic-kel lehetett bejárni a New York-ra utaló Liberty City-t, az új játékban három karakterrel járhatjuk be Los Santos hatalmas városát és környékét.

Los Angeles megfelelője szerepelt a GTA egyik korábbi részében, a San Andreas-ban, ahol két másik város, San Fierro, és Las Venturas is bejárható volt. Ez most nincs így. A kommentelők ezért aggódtak is, hogy elég nagy lesz-e az egyetlen város. A térképből ítélve igen.  

A történetben most először lesz több játszható szereplő, ráadásul ketten öregebbek is, mint az eddigiek:

Michael: egy rettenetesen gazdag exbankrabló és a tanúvédelmi program tagja. Sok pénze van, jó verdái, hatalmas háza, de a felesége utálja, megcsalja, a gyerekei pedig egyre jobban lecsúsznak. Ráadásul még unatkozik is.

Trevor: Michael tökéletes ellentéte. Miközben Michaelnek bejött az élet, Trevor, a volt katona, lerobbant vidéki viskójában él. Nincs kocsija, drogozik és dílerkedésből él, ráadásul kicsit őrült.

Franklin: Az egyetlen fiatal karakter. Los Santos déli részén nőtt fel. Sok mindent látott, sok mindent hallott, de meg kell dolgoznia hogy elismerjék a Grove Street-i maffiában.

Ők hárman összefognak, hogy meggazdagodjanak.

A három karakter között bármikor lehet váltani. Küldetéseken kívül belelátunk az életükbe is. De küldetések közben is hasznát vehetjük a képességieknek. Franklin zseniális sofőr, Trevor a közelharcokban verhetetlen, Michael pedig igazi badass ha lövöldözésre kerül sor.

Fegyverek, pénz, jóga

A játékban rengeteg új dolog van. A kocsik mellett kamionokat, jetskiket, repülőket, helikoptereket, motorokat, bmx-eket, bicikliket és tengeralattjárókat is lehet vezetni. De teniszezhetünk, golfozhatunk, vadászhatunk, vagy jógázhatunk is.

A pénz fontos a játékban, de többféleképp meg lehet szerezni: rabolhatunk, lophatunk, de megszervezhetjük egy bank vagy pénzszállító kirablását is. Aztán szórhatjuk a pénzünket ruhákra, fegyverekre, vagy a kocsink tuningolásra (A IV-ben ilyen nem volt).

gta1

Mindent személyre lehet szabni, és mindent meg lehet venni: házak, üzletek, cégek, helikopter-leszállók, de beszállhatunk a tőzsdébe, vagy az ingatlanbizniszbe is.

A rengeteg újdonság mellett sok dolgon javítottak is. Mondjuk a járműveken, és a lövöldözésen. Ezekhez átvettek dolgokat a kiadó más játékaiból, mint a Max Payne 3 vagy Red Dead Redemptionból. Ez lesz eddig a legkifinomultabb, és legösszetettebb GTA, ami valaha megjelent.

Lesz multiplayer!!!

Két héttel a játék megjelenése után aktiválodik a multiplayer GTA Online, ahol saját karakterrel mászkálhatunk Los Santos-ban, 16 másik játékossal együtt. Az a cél, hogy egyedül, vagy másokkal együtt, de uraljuk a várost. Ezt pedig a küldetések teljesítésével lehet megcsinálni. Aki ügyesen csinálja, vehet magának egy csomó mindent a játékban.

Mindegy, hogy online, vagy nem, de a GTA V előre is rendkívüli és zseniális játéknak tűnik.

Tremmel Márk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.