A döcögő miniszterelnök és a nemlétező kátyúzók

szokásos
2013 szeptember 06., 06:01

"A miniszterelnök lányának lakodalmát a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni, az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt" - Havasi Bertalan

A miniszterelnök lányának esküvője egyes helyeken szabadjára engedte a határtalan szervilizmust.

Amint a hvg.hu megírta és a 444.hu tovább bizonyította, a lagzinak helyt adó tanyához vezető utat az elmúlt napokban váratlanul rendbe hozták. Nem az örömapa, nem a rokonság, hanem a megyei közútkezelő. Egyes hírek szerint a fejér megyei csapatnak a zalaiak is besegítettek, nyilván biztosra akartak menni, hogy határidőre elkészüljenek.

Nem tartjuk valószínűnek, hogy Orbán Viktor szólt Lázár Jánosnak, aki szólt volna a közlekedést felügyelő államtitkárnak, aki pedig rácsörgött volna valamelyik választókerületi elnökre vagy útfelújítási illetékesre, hogy „Ugyan már, kátyúzzátok le a Tiborczék előtt az utat”! Ennél sokkal valószínűbb, hogy meghatottságában maga a választókerületi elnök kapott a telefon után, hisz mégiscsak őnála lesz a nagy esemény. Vagy a közútkezelő vezetője, aki elképzelte, mit kap a miniszterelnöktől, amikor a zötyögő násznép egyik Opeljének féltengelye a kátyúk közt marad.

A kátyúba szorult autó
photo_camera Fotó: 444.hu

De még ennél is szebb, amikor Havasi Bertalan nem elégszik meg azzal, hogy cáfolja a nyilvánvaló tényeket, hanem rögtön arról kezd beszélni, hogy a kormányfő az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni lányának lagziját. Értsd: a miniszterelnök nemcsak, hogy a kivételezést nem tűri, de mindig a legnagyobb keresztet veszi a vállára. Az önkéntes kátyúzó pedig nyilván nem is a rendszer tipikus figurája, hanem csak délibáb a tükröspusztai tájon.

Orbán Viktor valószínűleg nem kért ilyesmit. Sem a közútkezelő last minute akcióját, sem döcögő násznépről szóló szívszorító sorokat.

De ezeket az eszetlen hízelkedőket bizony ő juttatta pozícióba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.