Blikk: A bajai videót a készítői szerint az MSZP rendelte meg

POLITIKA
2013 október 20., 15:52
comments 2

A bajai választás után felbukkant videó miatt rendőrségi nyomozás is indult.

A Blikk azt írja, hogy a rendőrségen vallomást tett a videó egyik készítője, K. G., aki solti roma kisebbségi önkormányzati képviselő. A lap szerint K. azt mondta, hogy hatan készítették a videót, közülük hárman – G. R., P. J. és B. J. – játszották el megvesztegetést, míg ő és két társa, J. B. és A. Z. filmeztek.

A Blikk úgy tudja, K. G. azt állította: ő és két társa a budapesti MSZP-székházban a két bajai választás között az MSZP sporttagozatának egyik tagjával találkozott. Ekkor kért tőlük a megrendelő MSZP-s egy olyan „oktatófilmet”, ami azt mutatná be: a Fidesz hogyan vásárolna szavazatokat, hogy megnyerjék a voksolást.

A Blikk úgy tudja, hogy K. G. vallomása szerint akkor, amikor átadták az elkészült videót, egy MSZP-s országgyűlési képviselő is jelen volt. (Ez egyébként furcsa lenne, 2013-ban nincs szükség arra, hogy személyesen találkozzanak, akár a neten is át lehet küldeni egy videót, nem kell ballonkabátban átvenni egy kartonpapírba csomagolt VHS-kazettát az esőben.)

Török Zsolt, az MSZP szóvivője a cikkre ezt reagálta a Blikknek:

„Ez teljes badarság, ráadásul, aki mindezt kitalálta, annak nincs sok logikai érzéke.”

Az összes cikkünk a bajai kamuvideóról (időrendben)

  1. Videófelvétel került elő bajai szavazatvásárlásról
  2. Zsigó Róbert: Tudatos lejáratás, megrendezett jelenet
  3. Ha ez színjátszás, akkor is bűncselekmény
  4. Tényleg lehet a Fidesznek ennyire ostoba kijáróembere?
  5. A Hír Tv-nek elismerte G. Róbert, hogy megrendezett volt a bajai videó
  6. A hvg.hu főszerkesztője szerint súlyos szakmai hibát követtek el

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.