Vizsgálat várhatja a Floridából hazaérkező debreceni városvezetőket

POLITIKA
2013 november 15., 07:43

Minden jel szerint tizenöt fős debreceni delegáció járt a héten Floridában, az otthon maradt képviselők között pedig van, akit zavar mások boldogsága, egyikük máris vizsgálóbizottság felállítását kéri.

A tizenöt utazó között város- és cégvezetők is lehetnek, egyelőre kicsit nehéz tisztán látni, mert véletlenül derül ki egyre több emberről, hogy ő is éppen Floridában van most.

A Blikk információi szerint Pajna Zoltán alpolgármester és Szekeres Antal mellett szintén velük egy időben Floridában volt a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Litauszki Róbert és Csonka Tibor,a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezetője. Érthető, hogy egy hőszolgáltató vezetőjének van mit keresnie Floridában, ezért nem csoda, hogy miskolci kollégája, Nyíri László is velük utazott. Ő volt az, aki Facebookra feltett egy floridai képet, majd azt ugyan hamar törölte, de akkor már késő volt, és rájuk szállt az irigy média. A képeken az összes kötelező kellék felbukkant amúgy: aligátorok, kókuszdióból fogyasztott koktélok és jachtról horgászás.

A Blikk úgy tudja, hogy Kósa Lajos debreceni polgármester a helyi botrány kirobbanása után úgy döntött, hogy utólag számlázzák ki a résztvevőknek az útiköltségeket. Ennek némileg ellentmond, hogy a debreceni városháza közleménye szerint a jegyző és az alpolgármester eleve saját terhére utazott ki az Egyesült Államokba.

Érdeklődtek az említett állami cégeknél is, hogy hányan/kik/mennyiért/miért utaztak Floridába, amennyiben nem kapnak választ, a lap bírósághoz fordul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.