Az ügyészség vizsgálja a fóti utaztatást

politika
2013 november 25., 08:53

A fóti választási bizottság feljelentést tett "választás rendje elleni bűncselekmény" miatt. Vasárnapi polgármesterválasztást tartottak a 19 ezer lakosú Fóton, amit a baloldali pártok közös jelöltje, az MSZP-s Takács István nyert meg.

A Jobbik már a szavazás alatt jelezte, hogy egy fehér Volkswagen kisbusszal szállítják a szavazókat a város Sikátorpuszta nevű részéről. A párt gyanúja szerint a buszt a szocialisták szervezhették.

A helyi választási bizottság a buszoztatásról szóló panaszt elég aggasztónak találta ahhoz, hogy feljelentést tegyenek. A dunakeszi járási ügyészségnek most három napja van, hogy eldöntsék, nyomozást indítanak-e. Szeptemberben Baján a választók utaztatása miatt az egyik választókörzetben meg kellett ismételni a szavazást.

Ugyanakkor az MTI-hez olyan információ is eljutott, hogy a siktárpusztiak maguk szervezték a buszt. Korábban az önkormányzatot kérték, hogy adjanak nekik buszt, de nem adtak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.