LMP: Ha óvodás megoldás kell NAV-ügyben, akkor legyen ez

politika
2013 december 02., 13:28
  • Fehér ív!
  • vagy
  • Piros ív!
  • Ez a központi kérdés most áfacsalási ügyben.

Új módszerrel próbálja összeszedni az LMP a NAV-ügyi parlamenti bizottság felállításához szükséges 78 képviselői aláírást. Miután az MSZP és a DK nem hajlandó jobbikosokkal együtt aláírni, most kétféle ívet futtatnak párhuzamosan.

Versenyeznek az ívek

A fehér színű íven már rajta vannak az eddigi aláírók, köztük a jobbikosok is. Emellé elindítanak egy piros színű ívet, amin elkezdik összegyűjteni az MSZP, a DK, és a függetlenek aláírásait. Amelyik íven előbb összejön a 78 aláírás, azt nyújták majd be a parlamentben.

Schiffer András frakcióvezető szerint ez óvodás megoldás, de szerinte most már be kell fejezni azt a bohóckodás, ami az ügyben történik.

“Minket nem az érdekel, hogy milyen színű papíron kinek az aláírása van, hanem az, hogy kivizsgáljuk ezt az ügyet.”

Schiffernek elege van abból is, hogy utólag kezdett feltételeket diktálni a DK és az MSZP, miközben Horváth színrelépése után egy hétig nem foglalkoztak az üggyel. Ugyanakkor “elsősorban a kormánypártnak lenne felelőssége abban, hogy felálljon egy ilyen bizottság”. Szerinte innentől aki nem írja alá, az vállalja is ezért a felelősséget.

Nyíljon ki a dosszié

A parlament kiemelt témája hétfőn az áfacsalási botrány. Mesterházy Attila azt mondta, kezdeményezni fogja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg Horváthot, és ott nyíljon ki a dosszié, amiben a csaló cégek adatai vannak. A DK az EU csalás elleni hivatalához készül fordulni.

A Fidesz a parlamenti felszólalások alapján viszont továbbra is tartja magát ahhoz, hogy egyrészt Horváth nem mond konkrétumokat, másrészt ő egy sértett ember, akinek mostanra már politikai ambíciói is vannak, így nincs szükség több vizsgálatra az ügyészségénél és a NAV saját eljárásánál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.