https://444.hu/assets/hd-fejlex-animated.gif

Amik egy zombijárványkor megölhetnek (a zombikon kívül)

életmód
2013 december 06., 18:54
comments 7

death-760-grayscale

Empirikusan igazolt tény (= regényekben leírták), hogy egy zombitámadás kitörésekor az áldozatok nagy részével nem is az élőhalottak végeznének. Az alábbiakban azokról a gyilkos veszélyekről lesz szó, amik már most lesben állnak, hogy egy globális járvány idején megmutassák az igazi arcukat.

A többiek

mad max

Minthogy az emberiség nagy része halottá vagy ellenséggé válna, az emberi civilizáció fejlettsége több évtizeddel visszaesne. A gazdaság és a telekommunikáció szinte teljes megszűnése teret adna a bűnözőknek és (főleg ott, ahol ennek történelmi hagyománya is van) a katonai diktatúrák kialakulásának. A hadigazdaság a minimum, de politikai vagy etnikai tisztogatás is jöhetne. Másokat meg Mad Max-es hordák vadászhatnának le az úton egy kanna benzinért. Előfordulhatna, hogy az ember jobban örül, ha szembejön egy magányos halott, mint valaki bakancsban egy fegyverrel.

Járványok

járvány

Az infrastruktúrák összeomlásával a hagyományos gyógyszerekhez sem lehetne könnyen hozzájutni, már amíg a készletek tartanának, aztán meg sehogy sem. Azok, akik a zsúfolt városokban lévő otthonukból el kellene, hogy meneküljenek, és vagy a szabad ég alatt, vagy zsúfolt menekülttáborokban húznák meg magukat, jó eséllyel megbetegednének. A táborokban gyorsan mutálódó vírusok főleg az elpuhult városiakkal bánnának el, akik télen a pufi dzsekijeikben megizzadva egyből pólóra vetkőznének.

A civilizáció romjai

majmok bolygója rom szabadság szobor

Rohanó világunkban soha nem nyugvó nyüzsgő metropolisok vesznek körül minket. Annyi minden be van építve, hogy az olajozott gépezet fenntartásához milliók munkájára van szükség. Ha ők kiesnek a rendszerből, az egész instabillá válhat: hidak rogyhatnak össze alattunk, gátak szakadhatnak át völgyekben lévő falvak fölött, őrizetlenül hagyott felhőkarcolók omolhatnak ránk, és akkor még az atomerőművekről nem is beszéltünk.

A természet

macskák

Évszázadok alatt még New Yorkot is megenné a természet, de az elerdősödésen kívül nagyobb gondjaik is lennének a túlélőknek. Például, hogy nagyon rövid idő alatt elszaporodhatnak a vadállatok, és nemcsak akkor, ha megszöknek az állatkertből, hanem ha már nem lenne ott az a sok ember, aki visszariasztaná őket a természetes élőközegükbe. A rengeteg városi kutya pedig hamar megvadulna, és éhesen járná az utcákat áldozatra lesve. (Az emberi tevékenységek nélkül a Föld hőmérséklete is visszaesne, sok helyen a fagy is keményebb lenne.)

Az ember maga

unalom reszkessetek betörők

Az emberiség évszázadokig elvolt rádió, tévé és internet nélkül, de ha most egy egész város kipusztulna sok ember körül, többen valószínűleg megőrülnének az unalomtól, vagy a csendben, amiben hirtelen tizedannyi inger érné őket, mint amihez szoktak. Az állandó vihar előtti csend könnyen a túlélők agyára menne, főleg ha minden este arról álmodnának, hogy a zombik őket is elérték. Nagyon nagy lenne a harc elől az öngyilkosságba menekülők száma.

A magas vérnyomás

magas vérnyomás szívroham dagadt étel

Ha már a trafikok államosítása sem szoktatta le még az ellenzéki dohányosokat sem, majd pont egy zombijárvány fog véget vetni a legnépszerűbb haláloknak! Sokan a zombihordákat látva eleve úgy megijednének, hogy agyvérzést vagy szívinfarktust kapnának. Az egészségtelen életmód a zombijárvány alatt is megbosszulja magát, talán kétszeresen is.

MÉG TÖBB CIKK A ZOMBIKRÓL

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.