800 milliós offshore-vállalkozó székhelyét szállta meg a NAV Mátészalkán

bűnügy
2013 december 11., 14:33

Horváth András felbukkanása óta nagyon pörgő adóhivatal két hete szállt ki egy mátészalkai cég, az Inter-Tram Kft. székhelyén.

Az Index információi szerint egy olyan kiterjedt hálózatot buktattak le, akik Szlovákiában beszerzett repceolajat MAgyarországon hazai eredetű biodizelként forgalmazták. Az okozott kár 800 millió forint lehet, a hatóságok 600 millió forint értékben foglaltak le autókat és értéktárgyakat.

A körbeszámlázásban utazó cég Góczi István érdekeltségei közé tartozik. Az év elején még Góczi felesége volt a cég többségi tulajdonosa, de időközben eladták azt egy szingapúri cégnek. Góczi volt a cég vezetője akkor is, amikor az Emfesz-t, a 200 milliárdos forgalommal működő gázcéget az ukrán tulajdonosok tudta nélkül, egyetlen dollárért eladta saját helyettesének. A cég három év múlva visszakerült tulajdonosához, de közben csődbe ment, és eltűnt 30 milliárd forintnyi díjbefizetés is.

2009 novemberében két napra őrizetbe is vették, de aztán az NNI 2011 júliusában megszüntette a nyomozást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.