Izraelbe ment dolgozni a magyar fiatalokat külföldről hazacsábító szervezet alapítója

politika
2013 december 11., 09:56
  • A Gyerehaza Alapítvány célja, hogy hazacsábítsa a külföldön dolgozó magyar fiatalokat.
  • A szervezet alapítója Azbej Trisztán, Amerikából jött haza, mert hiányzott neki Magyarország.
  • Tavasszal elég hosszan beszélt arról mindenfelé a nyilvánosság előtt, hogy miért csak itthon.
  • Aztán elment dolgozni Izraelbe.

"Első ránézésre lehet ellentmondás, de én is haza fogok menni."

Ezt Azbej Trisztán, a Gyerehaza Alapítvány alapítója mondta, mikor külföldi munkájáról kérdeztük. Azbej, a KDNP ifjúsági szervezetének, az IKSZ (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) alelnöke Izraelbe ment dolgozni.

Teljes körű boldogságot csak saját hazájában tud elérni

Azbej 2006-ig Amerikában tanult és dolgozott, jól fizető, biztos állást hagyott ott, hogy Magyarországon élhessen. A magyar fiatalok hazahívásáról még májusban így beszélt.

"Ez nekem személyesen fontos ügy, és politikai közösségem nagyon sokat segített, hogy belekezdjünk."

Először önkéntesekkel dolgozott, de márciusban az emberminisztérium 2 millió forintos támogatásával hivatalosan is létrejött a Gyerehaza Alapítvány. Azbej azt mondta, hogy 3 fiatalnak kifejezetten ők segítettek hazajönni, de a honlapjuk indulása óta már 90 ügyfelük volt.

photo_camera Azbej KDNP-s sajtótájékoztatón

Azbej májusban beszélt hazahívós elképzeléseiről az országgyűlés ifjúsági albizottsága előtt.

"az Alapítványnak az a hitvallása, hogy tartós, teljes körű boldogságot valaki csak az otthonában, saját hazájában tud elérni."

Az alapítvány honlapján egyébként egy-két elég meredek érv is szerepel a hazajövetel mellett, például, hogy

Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele.

Magyarországon? Úgy értettem, hogy Tel Avivban!

A fentiek után elég meglepő volt, amikor a Nemzeti Innovációs Hivatal oldalán szembe jött ez az októberi hír.

Azbej Tristan személyében új Tudományos és Technológiai (TéT) attasé kezdte meg munkáját Magyarország Tel Avivi-i nagykövetségén.

Pont abban a külföldi városban, amit annyira "megérintett a nemeket összemosó filozófiák szele", hogy tavaly a világ legjobb meleg városának kiáltották ki. Nem lehet könnyű ilyen helye élnie az IKSZ alelnökének.

"Ingázok a két ország között, utoljára másfél hete voltam otthon. Persze hiányoznak az otthoni dolgok, de a munkámból Magyarország profitál. Most csempészem a Túró Rudit, és végül haza fogok menni."

Azbej azt is elmondta, hogy most szombaton lesz az IKSZ küldöttgyűlése, és szombati hatállyal már lemondott az alelnökségről. Úgy érzi, hogy kiöregedett belőle. A Gyerehaza Alapítvány munkájában viszont alapítóként továbbra is részt vesz. Hogy helyes irányban tartsa a szervezetet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.