https://444.hu/assets/2013-12-22T100113Z_859279904_GM1E9CM1DWQ01_RTRMADP_3_THAILAND-PROTEST.jpg

Bangkok megbénítását ígérik a tüntetők

külföld
2013 december 22., 11:33
comments 2

Vasárnap újabb kormányellenes tüntetést tartanak Bangkokban, több tízezer résztvevővel. A legnagyobb thaiföldi ellenzéki párt szombaton bejelentette, hogy bojkottálja a korábbi százezres demonstrációk nyomására kiírt előre hozott választásokat.

Anti-government protesters march during rally at major business district in Bangkok

Bangkokban a tüntetők csoportjai több helyen megbénították a forgalmat, ezren pedig Jinglak Sinavatra miniszterelnökasszony külvárosi otthonához mentek, ahol rohamrendőrökkel néznek szembe.

A kormányfő a tüntetés idején Bangkoktól több száz kilométerre, Thaiföld északi részén tartózkodott.

Anti-government protesters hold  a large Thai national flag as they march in a rally at a major business district in Bangkok

A Jinglak azonnali lemondását és egy nem választott, "népi tanács" nevű testület hatalomra emelését követelő tüntetők szimbolikus lépésként elfoglaltak egy olyan kereszteződést is Bangkok központjában, amelyet 2010-ben a mostani kormánypárt hívei szálltak meg, hogy kikényszerítsék az akkor hatalmon lévő, de 2011-ben ellenzékbe szorult Demokrata Párt távozását.

Anti-government protesters clash with riot police during a mass rally outside the house of PM Shinawatra in Bangkok

A demokrata párti Szuthep Thaugszuban, a tüntetések vezetője azt mondta:

"Ma lezárjuk Bangkokot egy fél napra. Ha Jinglak nem mond le, a következő alkalommal egy napra, ha azután sem, egy egész hónapra fogjuk megbénítani a várost."

An anti-government protester holds placard during mass rally outside the house of PM Yingluck in Bangkok

A thai tüntetésekről korábban itt írtunk. (MTI, képek: Athit Perawongmetha, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.