Döbbenet: A CNN Az Upworthy Szintjére Süllyedt. A Kommentelők Kiborultak. Főleg Az Első Meg A Negyedik. Komolyan!

Média
2014 január 23., 15:18

Az egy dolog, hogy még mi is könnyen belecsúszunk abba a hiába, hogy néha minőségi tartalom helyett inkább a Facebookon vírusként végigfutó cikkeket gyártunk, de amikor már a CNN is így tálal egy hírt a Twitteren, akkor biztosan közel van a médiaapokalipszis:

13 éves lány 40-szer késelte meg a kishúgát, mondja a rendőrség. Az oka sokkolni fog téged.

cnn upworthy
A cikkből kiderül, hogy azért gyilkolt a lány, mert féltékeny volt a másikra. Oké, ez sokkoló, bár valószínűleg mindenki meglepőbb magyarázatra számított. A kommentelők teljesen ki is borultak, hogy a CNN az Upworthy stílusában, ráadásul a vírusként terjedő posztokra specializálódó blognál bénábban tálal egy brutális bűnügyi hírt.

(Hypervocal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.