https://444.hu/assets/selfie_fejlec.jpg

Legyél pro szelfiző! Itt a szelfiiskola!

képzavar
2014 január 28., 12:02
comments 17
  • Enyhén szemmagasság fölé emelt készülék.
  • A fény sréhen 10 óra vagy 2 óra irányából érkezik.
  • Finoman nyitott ajkak.
  • Mélyen a lencsébe fúrt tekintet.
  • Kinyújtott rezzenéstelen, biztos kéz.
  • Majd ahogy Isten életet lehelt Ádámba, úgy érinti a szabadon hagyott mutatóujj az elsütő gombot.
  • Klikk! Szelfi. Feltöltés az Első Nemzeti Szelfibajnokság oldalára!
  • Egy kis segítség a Facebook alkalmazás használatához.

Valahogy így születik a szelfi. De hát ahogy az a művészetben lenni szokott, leírni könnyű, csinálni annál nehezebb. Segítünk, ahol tudunk. Itt a 444 ingyenes, online szelfiiskolája, amit ha kitartóan végigjár, garantáljuk, hogy pro szelfizővé válik.

Szimpla selfie

selfie_natur

Bemelegítésképpen mindenki lőjön egy sima önarcképet (kazinczyul mondva önke). Lazítás, Mély levegő, semmi extrémkedés, semmi poverkodás, semmi truváj, lazuljon el, nézzen szembe az eszközzel, és készítsen egy natúr szelfit! Ha bebombingol egy Mona Lisa, hát akkor bebombingol.

Duckface

selfie_duck1

Egy rutinos szelfizőnek nem okozhat gondot csücsöríteni a kamerába, de ha még sosem próbálta, akkor kezdje úgy, hogy küld egy cuppanós puszit a képzeletbeli nézőnek, és gyorsan kattintson. Ez még nem lesz igazi duckface, de fontos lépés a tökéletes csalánszopós ajkak felé.

Partiszelfi

selfie_parti

Létezik olyan vélemény, hogy a partiban fotózkodás megöli a bulit. Mi ennek pont az ellenkezőjét gondoljuk. A buli és a selfie kéz a kézben, összesimulva járnak. A fent látható példák tényleg nagyon alapok. Ízlés szerint érdemes megfűszerezni smárolással, sugárban hányással, twerkeléssel, pogózással.

Szelfi állattal

selfie_allattal1

Sokan azt hiszik, hogy szelfizni a világon a legegyszerűbb dolog. Aztán, amikor az egyszeri szelfizőnek negyvenhetedszerre sem sikerül magáról éles, vicces, természetes vagy legalább elfogadható képet készíteni, akkor általában jön a fájdalmas koppanás. Erre is van megoldás. Pózolj állattal! Nem lehet hibázni. Kicsi, nagy, szőrös, alvó, bolhás, tökmindegy. A kép így is úgy is elolvadós, megzabálós, cukker lesz.

Meta selfie

selfie_meta1

Szelfi a szelfiben. Az öcséd gyúrás után csillogó, bedurrant testtel szelfizik a fürdőszobában? Pattanj oda, és húzd le egy remek szelfire. Legyen ő a biodíszlet, te meg a szelfik csavaroseszű királya.

Techno selfie

selfie_tecno1

Technikai szelfi lényege, hogy milyen hihetetlen eszközzel, milyen váratlan, csavaros technikai megoldással készít selfie-t a versenyző. Készítsen önarcképet camera obscurával, Commodore 64-el, Makita sarokcsiszolóval!

Raj szelfi

selfie_raj1

Hát ez már bőven a pro szelfi kategória. De ha valaki ezt a szintet is megugorja, akkor okleveles szelfizőként tekinthet saját magára. Pózolás, feszítés, menőzés. Minden, ami rajoskodás. Vajon annak idején mi végre találták fel  nárcisztikusok a szelfit, ha nem ezért?!

Pózolj hírességgel

selfie_celeb1

Semmirekellő politikus, elfeledett valóságshow-szereplő, a nemzet színésze? Mindegy, csak minimálisan híres legyen. Itt azért nehéz igazán nagyot villantani, mert a Ferenc pápa nem elégedett meg azzal, hogy ő a Katolikus Egyház feje, az év embere, de a szent szelfi díjat is bezsebelte.

Akrobata selfie

selfie_akrobat1

Az örök dilinyósok, akik nem elégszenek meg azzal, hogy jók valamiben, ezért bőven túllőnek a célon. Önarckép fejen állva, láb alatt, kéz nélkül, tüzes karikán át.

Családi csopi selfie

selfie_csopi1

Jaj, ez könnyű!

Aha persze, próbálja már meg az egész családot nagymamástul, kölköstül, kutyástul beterelni egyetlen kompozícióba! Le-he-tet-len! Gyakoroljon osztállyal, munkaközösséggel, párbajtőrcsapattal. Összebújás 2014!

Egzotikus szelfi

selfie_egzotikus1

Egzotikus szelfire már csak azok vállalkozzanak, akik álmukból felkeltve is tökéletes szelfit képesek lőni magukról. Nincs annál nyomorultabb dolog, mint hogy az ember befizet egy űrutazásra, majd kattint egy életlen dzsuvát. Rémálom!

Ütős szelfik meglepő helyekről! Ennyi a lényeg.

Aki nem engedheti meg magának, hogy a világ legizgalmasabb tájain álljon saját kamerája elé, annak eláruljuk, hogy mi egy csenyétei dögkutat, a Köztársaság tér kazamatáit és Simicska Lajos jachtját is nagyon egzotikus helynek tartjuk.

Van két támogatott kategória is

A NoSalty kajás / főzős / konyhás szelfiket vár. Szóval, amin étellel csináltok dolgokat. Például mint itt

kaja

A másik fontos partnerünk, a Csajok és Pasik pedig olyan szelfiket szeretne, amin párban vagytok. Például a csajotokkal. Vagy a pasitokkal. De lehet a kedves mamával, vagy a kedvenc szomszéddal is fotózkodni, a lényeg a páros. Mint például itt:

csp

Ha kijárta a szelfiiskolát, akkor emelt kalappal, tisztelegve gratulálunk. A végeredményt mindenképpen méretesse meg az Első Nemzeti Szelfibajnokságon, és nyerjen!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.