Budapest vasárnapi arcai

HELLO90
2014 február 02., 13:55
  • Vasárnap nem igazán történik semmi.
  • Ha valami mégis, azt nem az interneten kell kereseni.
  • Az elmúlt hetekben körbenéztünk Budapesten, kik azok, akik a hétvégi város mozdulatlanságában is igyekeztek valahova.
  • A fényképeket Danszki Fruzsina készítette.

"Igazán különleges ruhákat viselsz!"
"Nemsokára csak fehér köpenyt fogok hordani: szülésznőnek tanulok. Úgy tartják, aki egyenruhában dolgozik, az sokkal jobban kiéli magát a hétköznapi ruháiban. Talán éppen ezért öltözöm így."

Márta

"Nemrég megismerkedtem egy lánnyal és újra cuki tizenhárom évesként viselkedek. Fél óráig fogalmazok mondatokat, hogy minél frappánsabbak legyenek. Azt hiszi mindenki, hogy ezzel, mi, férfiak nem foglalkozunk, pedig de. Hihetetlenül stresszes."

Edvárd

"A férjem imád villamosozni, úgyhogy a napunk annyiból áll, hogy villamosról le, villamosra fel, miközben fotózzuk egymást. A férjem odáig van ezért. Holnap pedig utazunk vissza Kanadába."

Mr. & Mrs. Myth

"Az utolsó pillanatokat szívjuk be a városból. Mikor először jöttünk ide Kanadából, első dolgunk volt felmászni a Gellért-hegyre. Most, hogy hat év után visszautazunk, búcsúzóul a Normafáról nézünk le utoljára a városra."

Silas és Noémi

"Mi a vasárnap eddigi tanulsága?"
"Egy zenésznek hozzá kell szoknia a színpadhoz. A fiam még szégyenlős, pedig neki már a Müpában is volt koncertje! A barátaim engem is kérdezgettek, hogy mi van, én is ott zenélek mostanság? Mire csak nevettem, engem be sem engednének oda."

Gábor

"Milyen egy barista vasárnapja?"
"Sokat melózok, keveset alszom, de jól szórakozok!"

Richárd

"Számodra mi volt eddig a vasárnap legnagyobb híre?"
"Nem volt igazán."
"És valami más izgalmas történt veled mostanában?"
"Ingerszegény volt az eddigi életem."

Ákos

"Tegnap elfoglalta a barátnőm helyét egy srác a Szabó Ervinben, pedig odatettem a cuccomat, és még szóltam is neki, hogy ez az ő helye. Mégis leült! Mondjuk ez annyira nem is nagy dolog talán."

Veronika és Eszter

"Én ma origami gömböket hajtogattam. Egy gömb harminc elemből áll, és egy elemet mondjuk 10 perc alatt hajtogatok meg. Úgyhogy ez eléggé melós cucc. Ja, és ma még a nagymamám kutyáját is elvittem sétálni."

Dávid

"Stinget hallgatok, és azon agyalok, vajon ki lehet-e váltani a társadalommal a vallást. Meg, istenem, azon, hogy csak meg ne bukjak a vizsgáimon!"

Janka

"A barátnőmmel fogok találkozni és kávézunk."
"És neki mit fogsz mesélni?"
"Ő mesél nekem, rossz passzban van."

A lány, akinek elfelejtettük megkérdezni a nevét.

"A magyar választások miatt jöttem ide egy újságíró barátommal, skandináv online magazinoknak készítünk cikkeket. Most éppen a 4K-s tagok portréit fotózom."

Thorkil

Nagyon köszönjük a megszólalóknak, hogy hozzájárultak portréik és szavaik felhasználásához. Készüljetek, mert legközelebb más városokban kérdezgetünk vasárnapi sztorik után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.