Vegzálják az éttermet, ahonnan a szülők megpróbálták kiváltani az iskolai moslékot

oktatás
2014 február 02., 10:46
comments 70

A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában annyira szar a kaja, hogy a szülők egy része fellázadt, és a Like Bisztróból, Hajdú Péter étterméből rendelt inkább ebédet a gyerekeinek.

A suliban nem engedték, hogy a szülők által kifizetett ételt a gyerekek az iskola éttermében egyék meg, majd pár nappal később betiltották az egész különrendelős történetet. Az igazgató elismerte ugyan, hogy ehetetlen a menzakaja, de azt mondta nem tud mit tenni, a szabályok nem engedik, hogy máshonnan rendeljenek meleg ételt a gyerekeknek a szülők.

Ezzel még nem lett vége a történtének, mert Hajdú Péter a Like tulajdonosa tegnap arról posztolt a Facebookon, hogy munkaügyi ellenőrök jelentek meg éttermében.

"Breaking! Tegnap több helyen megjelent, hogy Törökbálinton a Bálint Márton iskolában moslék ízű ételt kapnak a gyerekek, emiatt a szülők úgy döntöttek, hogy az egyik helyi étteremből rendelnek meleg ételt gyermekük egészséges fejlődése érdekében. Ahogy a 444.hu megírta, az étterem, ahonnan a szülők ebédet rendeltek, az enyém. A hatályos jogszabályok nem tiltják, hogy bárki meleg ételt vásároljon gyermekének s azt az iskolába szállíttassa, erről a szülők is tájékozódtak, mielőtt döntöttek volna. Ahogy ez több fórumon is megjelent az iskola igazgatója a polgármester nyomására megtiltotta, hogy a gyerekek a szüleik által vásárolt meleg ételt az iskolában elfogyasszák. Az előző posztomban - tegnap este - ennek magam is hangot adtam. Mit ad Isten, ma munkaügyi ellenőrök lepték el az éttermet. Kemények voltak és határozottak! Persze ez nem meglepő, hiszen Virág elvtárs óta tudjuk, hogy bizony a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Persze, nem gondolom, hogy a két ügy összefüggésben lenne egymással és eszem ágában sincs azt hinni, hogy ehhez köze van Turai István polgármesternek. Még akkor sem, ha tegnap kora este már emelt hangon beszélt az őt faggató újságírókkal. De azért a klasszikus kérdés most is helytálló; Turai elvtárs és ezt így, hogy??:)"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.