Bebörtönznék a szocsi környezetvédőt, mert átvágta a krasznodari kormányzó kerítését

külföld
2014 február 12., 13:21

Jogerősen három év börtönre ítélték Jevgenyij Vicsikót, az észak-kaukázusi környezetvédő szervezet, az EWNC tagját, mert nyílást vágott a krasznodari kormányzó, Alekszandr Tkacsov természetvédelmi területen épült rezidenciája kerítésébe. Vicsiko, aki a szocsi olimpia környezeti kárairól is jelentést írt, időközben elhagyta Oroszországot, most Észtországban él.

A jogerős ítéletet a krasznodari területi bíróság mondta ki.

Az EWNC az elmúlt években folyamatosan harcolt a szocsi építkezések ellen. Az olimpiai beruházások súlyos károkat okoztak, például a Szocsiból a síversenyek helyszínére, Krasznaja Poljanába vezető autópályát hosszában egy folyó fölé építették. Ebben a folyóban volt a fekete-tengeri lazacok egyik fő ívóhelye, a lazacpopuláció ötöde ide járt vissza szaporodni. Mostanáig. Az autópálya átadása óta egy lazacot se láttak.

Az EWNC egyik legnagyobb sikere volt, hogy megakadályoztak egy útépítést a védet természeti területen. Az út nem akárhova vezetett volna: Vlagyimir Putyin a természetvédelmi övezet közepére épített dácsáját kötötte volna össze a külvilággal. (Via MTI, Outside)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.