A szerb csetnikek már segítik az oroszokat Szevasztopolban

külföld
2014 március 06., 08:24

Egészen pontosan öt szerb csetnik segíti az oroszokat Szevasztopolban, írja a Srbija Insajd. Sőt, csetniknek csak ők vallják magukat. Milutin Mališić, a Farkasok (azért mégse lőjenek már Arkan fölé) nevű csoport vezetője szerint a kozákok hívták őket, hogy segítsenek.

"A csetnik-mozgalmat képviseljük. Minket az oroszországi kozákokhoz lehetne hasonlítani. Azért jöttünk, hogy a szerb nép nevében támogassuk az orosz népet. Itt Ukrajnában most minden ugyanolyan, mint azelőtt Szerbiában: a Nyugat és Európa pénzeli az ellenzéket, akik azt mondják, hogy Európához akarnak csatlakozni, de az egész egy hazugság" - mondta a főnök.

Mindez különösen vicces azután, hogy a láthatóan szétesett Putyin nemrég tök véletlenül elismerte Koszovó függetlenségét. Azt mondta, hogy a koszovói albánok példája remekül ráillik a krími oroszokéra. Ami persze szép, meg még igaz is lehet, de Oroszország Szerbia hagyományos szövetségese (talán az egyetlen, ami ér is valamit), és egyike a pár országnak, akik nem ismerték el Koszovó függetlenségét.

A Farkasokról az eredeti posztban tudhat meg még többet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.