Az egyik kamupárt képviselője szerepel a NAV feketelistáján

Egyéb
2014 március 11., 17:16

Az egykori MDF-es Racker Béla legalább tízmillió forinttal tartozik az adóhatóságnak. Racker most az Új Magyarország Párt jelöltje Vas megyében, az országos lista második helyezettje.

Az Origó talált rá a feketelistán, Racker szerint magánszemélyként tartozik, ennek pedig nincs köze politikai tevékenységéhez. Állítása szerint a tartozás oka egy 2006-os üzleti döntése. Akkor eladta részesedését egy cégben, ami után adóznia kellett volna, de ő a pénzt befektette egy másik vállalkozásba, ami viszont nem jött össze, és a pénz elúszott. Hogy pontosan mennyivel tartozik, azt Racker nem árulta el a lapnak.

Az Új Magyarország Párt egyike azon rejtélyes új pártoknak, melyek képesek voltak országos listát állítani, ezért legkevesebb 149 millió forintos állami támogatásra jogosultak, és Zuschlag János baráti köréhez köthetőek.

A választási csalások mikéntjéről itt írtunk hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.